Blogger Template by Blogcrowds

Galaxia mea..(recuperata)


Despre ce sa scriu? O multime de subiecte imi vin in minte dar poate ca pentru inceput ar fi bine sa vorbesc despre mine.. Si cum as putea sa o fac altfel decat vorbind despre persoanele dragi mie.. ?! despre « galaxia mea » denumire pe care am descoperit-o tot in dimineatza asta :P in Psychologies. Toata lumea stie ca acei oameni care ne ofera sprijin, confort afectiv, liniste, bucurie sunt cei care ne definesc cei care ne formeaza.. cei care vorbesc despre noi fara a mai fi nevoie de prea multe completari.. De aceea vreau neaparat sa vorbesc despre oamenii de galaxia mea.. As putea chiar sa –i dau si o denumire.. ca sa o pot personaliza..da nu am inspiratie... poate pana la sfarsitul articolului are sa ma loveasca vreo idee geniala..

Revenind oamenii despre care am sa vorbesc sunt simpli, discreti, dar totodata mareti din punctul meu de vedere si poate cel mai important lucru e ca nu-mi e teama sa fiu in fata lor : aiurita, impiedicata, slaba,sincera sau nepriceputa.. Stiu ca m-ar intelege, m-ar sprijini m-ar indruma.. Asta conteaza cel mai mult.. Am o galaxie no name deocamdata dupa cum precizam mai sus..dar e una cat se poate de vasta..intra aici : familia ( persoane pe care le indragesc neconditionat) mentorii (cei care ne vorbesc despre valori, cei care vad potentialul din noi) si prietenii (cei pe care ii alegem..si pe care ii testam ani la rand.)
Nu am acceptul tuturor asa ca ma feresc sa dau nume..oricum cei vizati probabil se vor regasi in descriere :d Asa ca ii voi nota ca la matematica cu a,b,c,..etc..

Dar am sa incep cu « mama » evident…fiinta care mi-a dat viata..cea care imi este confidenta si care stie sa fie si prietena si psiholog si medic..multe medicamente imi prescrie..pacat ca nu le iau..daca ar sti.. J Ea a fost cea care imi lua apararea mereu indiferent de context...cea care imi cumpara foarte muuulte lucruri fara sa le cer..cea care m-a facut o persoana ambitioasa.
La rand vine si « tata » ..una dintre cele mai calme persoane din cate cunosc, priceput la toate stiintele exacte, la toate treburile mestesugaresti,chiar si la mancare..El imi explica cum nu stiu ce latura e congruenta cu nu stiu care alta ..sau cum apare inertia..el imi recomanda carti sa le citesc..iar eu politicos le refuzam si citeam tot altceva..

Urmatorii am sa-i prezint intr-o ordine absolut aleatorie ...nu de alta dar nu-i pot clasifica sub nici o forma..toti sunt importanti intr-un fel sau altul...

a-este una din cele mai bune prietene pe care le poate avea un om in viata ...buna dispozitie molipsitoare, zambet inconfundabil, confidenta....am trecut prin cele mai nastrusnice intamplari impreuna..am descoperit lumea asta practic impreuna.. biletele rosii ; urmariri generale ; convorbiri interminabile la telefon, teme xeroxate, plimbari la brat..fie ploaie vant sau ninsoare..she’s the one...de neinlocuit..

b&c – nu pot sa fac o diferentiere ...nu de alta dar sunt surori....si nu le pot lua decat la pachet..2 in 1.. doua fete foarte dragi mie...cu ele impart si bune si rele de ceva vreme..una dintrele ele mi-e colega de suferinta si la facultate..sunt surorile mai mici pe care nu le-am avut niciodata...sunt cele care inchid usha cand ma grabesc, cele cu care povestesc tot felul de chestii importante in toiul noptii, cele care imi aranjeaza parul cand plec la distractie..cele care imi mai imprumuta o crema , un papuc, o guma..o maslina.

d- daca tot vorbeam de surori pe care nu le-am avut niciodata trebuie sa spun ca am adoptat si un frate mai mare de data asta... k sa fiu eu « the little one ».. ;;)..el e cel care-mi prezinta situatia obiectiva din punct de vedere masculin J intelegeti...cel cu care pot face glume fara perdea la orice ora..cel care imi da fiori( si nu dintr-aia placuti) cand e la volan si ploua afara

e- poate nu mi-am ales momentul cel mai potrivit...aici e o persoana speciala care a adus multa caldura si siguranta in viata mea..dar din motive obiective sau nu ..prefer sa nu intru in detalii:))

f- o persoana foarte pupacioasa...pe care am cunoscut-o in urma cu putina vreme ..dar care a fost un real sprijin pentru mine...in mometele de impas relational sau emotional gaseste tot timpul cele mai potrivite cuvinte pe care sa mi le spuna...o persoana extrem d e inteligenta cu un talent extraordinar de a povesti cea mai banala intanplare in cel mai atractiv mod..

g- un alt new entry in reteaua mea sociala…un om pe care nu m-as plictisi sa -l ascult vreodata..talent oratoric…compenseaza…eu nu-l am :P..stiu ca pot apela ori de cate ori am vreo mica nelamurire. +ofera « free-hugs »-uri fara sa le cer..glumet, carismatic...shod.. :P

h- vecina mea din copilarie...nu ne mai intalnim la fel de des ca odinioara dar..ea-mi aminteste de frumosii ani ai copilariei..de inegalabilele jocuri : sotron, elastic, cu papusi, prinsea, tarile, piu...etc..prin ea o sa ramana vii aceste amintiri....persoana pasionata de lectura cu care pot vorbi despre o carte ce ma entuziasmeaza...

Mai sunt si altii dar deja ..am scris prea mult...ei sunt cei mai importanti ..si fara ei..viata mea nu ar fi la fel..le multumesc ca exista ..si ca ma suporta...> :D<

0 Comments:

Post a Comment



Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire